På Yoga Kendra har vi klasser från en mängd olika skolor, traditioner, stilar och former. Nedan kan du läsa om samtliga.
Glöm inte att boka.

Västra Hamnen Yoga
Med Thea och Magdalena

Var​:​ ​Quickoffice,​ ​vån​ ​6,​ ​​Östra​ ​Varvsgatan​ ​4,​ ​Malmö 

Theas​ ​yogaklasser​ ​kommer​ ​att​ ​vara​ ​en blandning​ ​av​ ​stärkande​ ​hatha​ ​yoga​ ​och​ ​lugnande​ ​yin​ ​yoga.Magdalena lägger fokus på lekfullheten​ ​i​ ​yogan​ ​samt​ ​stärka​ ​och​ ​läka​ ​både​ ​kropp​ ​och​ ​själ,​ ​samtidigt​ ​som​ ​vi​ ​fyller​ ​vi​ ​på​ ​med​ ​ny energi​

Ashtanga

Genom att synkronisera andning och rörelse skapar vi värme och flöde. Med andetaget som verktyg hittar vi balansen mellan styrka, smidighet och avslappning. Ashtangayogan har sitt ursprung i Mysore, Indien. Praktiken utgår från en fast sekvens av asanas (positioner). Den återkommande ordningen av asanas skapar ett meditativt lugn. Klassen förenar fysisk rörelse med mental stillhet. Elever på alla nivåer är välkomna.

MindfulYoga och meditation

En mjuk fysisk/mental form, där upplevelsen i stunden är viktigare än prestationen. Här får du enkla verktyg till att vara medvetet närvarande i nuet, övningar och verktyg som minskar stress, oro som i sin tur leder till ett ökat välbefinnande. 
Vi utgår från skonsamma fysiska övningar utifrån dina förutsättningar, där vi lägger fokus på andning och avslappning och den inre upplevelsen.
Måndagsklassen avslutas alltid med ca 10-20 min meditation.

Hathayoga

Klasser med fokus på att hitta in till din kärna och arbeta inifrån och ut. Vi stärker kroppen genom att hålla positionerna lite längre och lugnar sinnet. Ha-tha som står för sol (Ha) och måne (tha) även kallat Yang och Yin. Vi arbetar med dessa motsatta energier för att skapa balans. En genomgång av olika asanas (kroppspositioner) och pranayama (andningstekniker) från grunden till det djupaste djup. Här får du lära dig känna in och känna av olika delar av din kropp och ditt sinne.

Vinyasa Express

Denna klassen är lite som vinyasa yoga fast vi använder mycket mer flöde i posititionerna och även in och ut ur postionerna. Det går lite fortare än dom andra klasserna och med olika roliga utmaninga men klassen är ändå för alla nivåer. I denna klassen flödar vi in i yogan och ibland har vi även musik till.

Vinyasa Flow – Avancerad

Förvänta dig ett flow där varje rörelse för kopplat med andetaget, en klass där du får utmana dig själv och möta dig själv på det fysiska såväl som det mentala planet. Klassen är baserad i Vinyasa Flow och hämtar influenser från såväl Ashtangan som Rocket yogan. Detta är klassen med en extra spice, ett snabbare flow där du introduceras till att prova intermediate och advanced postures och på så sätt pusha dina egna gränser och växa i din practice. Klassen rekommenderas för dig som praktiserat ett tag och vill ta din practice till nästa nivå.
(Ej rekommenderad för nybörjare).

Slow Flow

Ett långsamt flöde av rörelser som för dig in till stillhet och sinnesro. Denna klass är en mjukare och långsammare variation av vinyasa yoga. Flytande och organiska rörelser synkroniseras med andetagets längd och djup, som gör oss medvetna om vårt andetags egna kvaliteter.

Restorative yoga and Meditation

En djupavslappnande och återhämtande form av yoga som återställer energin i vår kropp och hjälper oss att återfå balans. Vi stannar längre i varje position och använder oss av props för att stötta vår kropp i varje asana. Vi vilar oss in i en djup praktisering, som hjälper oss att släppa på både fysiska och mentala blockeringar. I denna klass inkluderas meditation och pranayama – andningsövningar som gör att vi kommer i kontakt med vårt inre lugn och fokus.

Yinyoga

En lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens bindvävnad, leder och ligament. Det är framför allt områdena kring höften, låren, bäckenbenet och nedre delen av ryggraden som vi jobbar med. Det flesta positionerna utförs på golvet och hålls mellan 3 till 5 minuter, ibland även längre. Vi strävar efter att slappna av i musklerna och många av positionerna möjliggörs genom block,bolster och filtar. Med fokus på andningen är syftet att utforska sig själv genom ärlighet, acceptans, expansion och genom att släppa taget. I stillheten går vi in på djupet.

Vinyasa Flow

Dynamisk klass där fokus ligger på flödet där rörelse och andetag sammanvävs. Ett fysiskt utmanande pass där du får en ny relation till dina höftöppnare, bakåtböjningar, armbalanser och hjärtats puls. Klasserna avslutas alltid med att lugna ner kroppen och sinnet. Klassen har ett lite högre tempo, det viktigaste i vinyasan är flödet av andetaget så även om du är ny går det bra att komma.

Kundaliniyoga

Kundalini yoga ger oss en inre upplevelse för att expandera vårt medvetande. Vi integrerar meditation, mantra, andningsteknik och kroppsövningar; som hjälper oss att höja vår inre vibration av medvetande och energi. När vi höjer vårt medvetande, stärker vi vårt nervsystem och expanderar flödet av livskraft.

Friday Flow

Ett härligt flöde av olika asana genom vinyasa och andra lekfulla variationer. En skön fredags klass som skapar flöde och glädje men ger dig också möjligheten att landa i dig själv och skapa balans och harmoni. Nästan som en dansande yogastil! Denna klass har musik som guidar oss till flöde, våra känslor och sinnen. Med avslut i avslappning och meditation. ‘Vi kan ta vårt yoga praktiserande seriöst utan att för den skull vara allvarliga.’

Basic Hatha

En klass som passar både nybörjare och vana yogautövare där du utgår från dig själv och dina egna förutsättningar på mattan. Vi har fokus på balans, andning och på att öppna kropp och sinne. Genom solhälsningar och yogans klassiska asanas jobbar vi tillsammans mot balans flexibilitet och ett positivt energiflöde.

Hatha Flow

En dynamisk klass som tar med aspekterna av en traditionell Hatha yoga praktisering, som andning, meditation och ställningar (asanas). Klassen har ett starkt fokus på alignment och ställningar kommer hållas längre genom ett lugnt och medvetet flow. Denna klass håller en 1-2 nivå och passar både nybörjare och mer erfarna yogis.

Mediyoga

En modern, svenskutvecklad yogaform, sprungen ur klassisk Kundaliniyoga, som med hjälp av det mest ursprungliga och kraftfulla inom traditionell yoga, strävar att skapa hälsa och balans i människor. Vi använder en del mantra hämtade ur Kundaliniyoga traditionen.
MediYoga är en vetenskaplig metod vars yoga- och meditationsprogram sedan 1998 löpande testas inom ramen för modern vetenskaplig forskning.

Meditation

Meditation är ett sätt att lära känna vårt eget sinne, våra vanor och tendenser. Meditation ger oss verktyg att bli mer närvarande i vår kropp och med våra tankar och känslor, vilket kan bidra till en mer positiv syn på oss själva och världen omkring oss. Vi startar varje klass med en kroppsscanning och det ges möjlighet att ställa frågor och dela sina erfarenheter med varandra. Meditation kan utföras gående, sittande, liggande eller stående så du behöver inte kunna sitta på golvet, utan sitta på en stol fungerar också! Alla är välkomna! Bekväma kläder rekommenderas.